TIPS PERLINDUNGAN CAHAYA MATAHARI YG TERIK : 3 VITAMIN UNTUK MENINGKATKAN SPF SKIN ANDA SECARA SEMULAJADI

Kulit anda merah, ketat dan panas.  “Saya hanya berada di luar selama beberapa minit,” ini adalah yang dikatakan oleh kebanyakan orang ramai setelah keluar dari rumah atau office utk sementara waktu. Tetapi jika anda fikir ia tidak serius Maka anda salah.. kulit anda Akan berada di situatiasi yg sgt kritical. Untuk mengurangkan risiko kulit, anda perlu menggunakan perlindungan matahari yang sesuai untuk jenis kulit anda dan mempunyai SPF yang diperlukan.  Sebagai tambahan kepada pelindung matahari yang betul, anda juga boleh melindungi kulit anda dari sinaran UV secara semulajadi dengan makanan tertentu.

Penting!
Perlindungan dari matahari adalah perkara yang serius;  pastikan anda menggunakan produk yang sesuai untuk jenis kulit anda.

3 VITAMIN YANG BOLEH MENINGKATKAN SPF ALAM KULIT ANDA

1. VITAMIN A
Menjadikan kulit anda lembut, memberi anda warna yang baik, dan boleh melindungi daripada selaran matahari.  Vitamin A hanya terdapat dalam produk haiwan seperti telur, keju, mentega dan ikan tuna.  Makanan seperti wortel, bayam, dan brokoli, sebaliknya, mengandungi karoten, yang badannya berubah menjadi vitamin A. KITSUI SC MIXBERRIES MENGANDUNGI VITAMIN A SECARA SEMULAJADI.

2. VITAMIN C
… tidak hanya menyokong sistem imun, juga penting untuk meningkatkan perlindungan kulit anda sendiri.  Vitamin C yg berharga ini, yang terdapat kesan antioksidan, boleh didapati dalam lemon, oren, limau gedang, strawberi, ceri acerola, buckthorn laut, serta lada, kentang, dan ada. kandungan ini boleh di dapati dari produk KITSUI

3. VITAMIN E
… menguatkan sistem imun dan antioksidan.  Ia berfungsi sebagai perisai terhadap radikal bebas yang terbentuk di kulit melalui cahaya UV, yang mempercepat proses penuaan dan boleh membawa kepada penyakit.  Tambahan pula, apabila diambil secara teratur, vitamin E dapat membantu memerangi kerosakan kulit yang disebabkan oleh kerap berjemur.  Vitamin ini terdapat dalam makanan seperti bunga matahari dan minyak alpukat, kacang seperti walnut, almond, dan produk bijirin.

MAKANAN LEBIH MAKANAN YANG BOLEH MENINGKATKAN PERLINDUNGAN UV ANDA:

Blackberry, betik, tomato
… mengandungi lycopene, yang memberikan makanan ini warna yang kuat.  Kompaun kimia ini juga merupakan antioksidan penting dan melindungi kulit anda dari dalam.

Ikan (terutamanya salmon liar)
mengandungi asid lemak omega 3.
Ini menyekat pembebasan enzim yang disebabkan oleh UV.

Jadi bila anda lihat, dgn hanya menambahkan routine pemakanan yg betul ini seperti meningkatkan vitamin2 dan makanan untuk diet anda (lebih baik sebelum musim panas bermula), tubuh anda lebih bijak untuk memerangkap radikal bebas yang terbentuk oleh matahari.  Ini adalah cara yang baik untuk melawan kerosakan matahari pada kulit anda.  Tambahan pula, antioksidan boleh menyokong atau mempercepatkan proses regenerasi kulit anda. {KITSUI SC MIXBERRIES}

Seperti yang dinyatakan di atas, anda hanya perlu mempertimbangkan kaedah perlindungan kulit semula jadi ini sokongan TAMBAHAN MAKANAN dan jangan lupa menggunakan pelindung matahari yang berkualiti tinggi, pakaian pelindung matahari, dan tutup kepala anda.