Tips makanan semulajadi yg mencantikan kulit muka anda

Daripada membelanjakan sejumlah wang pada produk-produk kecantikan mahal yang mendakwa memberikan anda kulit glowing dan ‘semula jadi’, mengapa tidak membelanjakan wang itu pada makanan yg sihat dan semulajadi yg dapat memberikan glow pada muka kukit yang semulajadi.

Kulit kita menunjukkan apa yang kita masukkan dan makan kedalam badan kami. Untuk menghapuskan toksin dari badan kita, kita harus  berpeluh sepanjang hari untuk melepaskan toksin dalam badan kita melalui kulit kita, yang juga membantu untuk membersihkan liang-liang dari bintik hitam dan jerawat.

Walaupun kita tidak dapat mengawal toksin luaran seperti pencemaran dan asap rokok, kita boleh mengawal apa yang masuk ke badan kita. Jadi di sini adalah bagaimana kita boleh mempunyai complexions bersinar, bercahaya dan juga menerapkan beberapa  vitamin dan mineral dalam diet kita akan dapat membantu kulit yg lebih cantik dan glow. Lagipun, anda adalah apa yang anda makan.

Vimamin A larut  membantu malahirkan sel sel kulit baru. Dapatkan vitamin A  anda daripada keledek, lobak merah, minyak ikan dan kuning telur.

Vitamin B – mengekalkan kulit licin dan lembut. Ikan berminyak, telur, produk soya dan bijirin penuh adalah source  baik Vitamin b

Vitamin C –  ia adalah penting untuk penghasilan kolagen, membantu kulit  anjal dan mencegah kendur. anda boleh dapatkan vitamin C daripada cauliflower, papayas, Strawberi, tomato citrus fruitsand., mixberries,

Zink – penting untuk sistem imun dan penyembuhan parut dan luka. Biji bunga matahari, makanan laut, keju, daging merah, bir dan yis, cendawan, telur dan bijirin adalah sumber-sumber baik zink

Antioksidan radikal bebas dalam badan. Makanan yang kaya dengan antioksidan adalah blueberry, Raspberi, acai beri, beri goji, teh hijau dan mentah cacao. (mixberries)

Omegas – Omega-3, 6 dan 9 membantu mengurangkan keradangan melahirkan kulit yang glowing , menggalakkan pertumbuhan sel-sel dan mengawal minyak dan lemak dalam badan kita. Avokado, minyak kelapa, bersarapan pagi dan minyak zaitun, dan kelapa ikan berminyak seperti salmon, tuna, sardin, dan kacang dan benih, terutamanya walnut dan chia dan tahini (diperbuat daripada biji bijan tanah) adalah semua sumber yang baik daripada Omegas.

Menggabungkan makanan makanan semulajadi di atas ke dalam diet anda anda pasti akan dapat melihat peningkatan kualiti dalam kulit anda. Dan jangan lupa juga memakai pelindung matahari minimum SPF30 untuk perlindungan!

Atau anda sentiasa boleh memilih kitsui sc mixberries yang mengandungi vitamin yang tinggi dan membantu melindungi kulit anda dari kerosakan sinaran matahari UV