KITSUI Korean White Essence Serum

Skin Care

The premium content, Niacinamide and Vitamin C also known as vitamin b3 helps brighten the skin and reduce scarring.

The lighter and very soothing texture with ultra soothing helps faster absorption down to the skin layers.

Active ingredients such as Rosemary and Coenzyme Q10 simultaneously improve facial skin problems such as signs of blackheads, itching and acne scars. Makes your skin look brighter, cleaner and smoother.

RM34.70

The premium content, Niacinamide and Vitamin C also known as vitamin b3 helps brighten the skin and reduce scarring.

The lighter and very soothing texture with ultra soothing helps faster absorption down to the skin layers.

Active ingredients such as Rosemary and Coenzyme Q10 simultaneously improve facial skin problems such as signs of blackheads, itching and acne scars. Makes your skin look brighter, cleaner and smoother

All Skin Type

-Coenzyme Q10
: Helps build keratin, a protein that makes your skin taut and healthy

-Niacinamide: Reduces redness and itching. Niacinamide also helps reduce inflammation and relieve redness from allergic reactions, acne, and other inflammatory skin problems.

-Rosemary extract: High in Vitamin C that makes the skin smoother and softer, and makes the skin look cleaner and acne -free.

-Hyaluronic Acid: Minimizes the appearance of pores. It can help disguise the appearance of pores

● Brightening & Whitening
● Anti-aging properties (helps reduces wrinkles, fine lines & stubborn creases)
● Improves facial skin problems such as overly oily or dry skin
● Visibly correct discoloration, blemish marks and preventing future dark spots.
● Prevent uneven skin tones
● Treats scars
● Shrink visible large pores
● Reduces formation of Blackheads & Whiteheads
● Cleaner & smoother skin
● Cure and prevents Acne inflammations
● Protect the skin from harmful UV sunlight

● All skin types
● Dry or Oily skin
● Dark spots on skin
● Uneven skin tones
● Aging skin with wrinkles, fine lines & stubborn creases
● Visible scars on skin
● Large visible pores
● Blackheads & Whiteheads on skin
● Acne inflammations
● Skin constantly exposed to sunlight
● Acne scars
● Dull / Tired skin

Morning & night, apply the face serum on clean dry skin after cleansing and toning, and before moisturizing.

1) Dispense 2 – 4 drops on face.
2) Spread the serum all over clean skin, avoiding eye area.
3) Supercharge your results by following with Kitsui Korean White Moisturizer.

21 reviews for KITSUI Korean White Essence Serum

  1. Suraya (verified owner)

    Telah berjaya merawat luka parut luka melecur saya di muka sedikit demi sedikit dgn penggunaan 2 kali sehari…now….repeat order utk kedua kalinya…tq kitsui

  2. lina

    Sgt bagus , love the texture dan juga cepat menyerap… tq kitsui

  3. Nur aqilah

    ahhhh falling in love gne serum kitsui . srsly , jerawat dh tk keluar . muka dh bersih . thank you kitsui ❤

  4. Nur Aqilah Husna

    ahhhh falling in love gne serum kitsui . srsly , jerawat dh tk keluar . muka dh bersih . thank you kitsui ❤

  5. dya

    Saya memilih produk kitsui beuty kerana label ini tidak perlu diragui lagi bahan bahannya, mudah disediakan, lazat, berkesan dan yang paling penting selamat. Dan semua tu saya dapat hanya pada harga yang jauh lebih murah berbanding pasaran luar. Sangat berpatutan dan berbaloikan. Hasilnya sy tak boleh pertikaikan.,kulit sy kelihatan awetmuda berbanding usia. Dan itulah rahsia saya. Tq kitsui. This is awesome product ever.

  6. siti hajimah

    Terbaikkkkk yg blm cuba .jom guys cuba anda akan rasa perubahan nyaa.. Kitsui

  7. aqilah husna

    ahhhh falling in love gne serum kitsui . srsly , jerawat dh tk keluar . muka dh bersih . thank you kitsui ❤

  8. fify_rashid

    Baru pertama kali sapu kws kat muka mmg berbeza dgn product² lain… Kulit jadi glowing dan x berminyak.. yg ptg kulit rasa tegang juga,. So x salah la anda memilih kitsui.. Mmg terbaik untuk anda… I Love Kitsui.. ❤❤❤

  9. NUR HAFIDZOH ASYIQIN AHMAD

    Fall in love dengan serum ni..walaupun belum habis sebotol lagi, tapi kulit muka nampak bersih..plus amalkan korean whitie plus ..love it

  10. Izaa Rozmalianaa

    Tq kitsui !!!

  11. fify_rashid

    Dah beli and guna kws, sesuai dengan kulit saya, sebelum make up memang wajib pakai, so make up tahan lama and tak bercapuk, bau serum pun wangi dan texture tak berminyak mudah serap..
    I love it, tq kitsui!

  12. Dg Suhanah Awang Suang

    Sy dah guna masuk 2botol… Alhamdulillah sesuai ngn muka sy.. Kulut nmpk tegang.. Bau serum pun wangi.. Tq kitsui

  13. chah (verified owner)

    besttt sgtttttt…

  14. fairuz syahirah (verified owner)

    saya dh pkai serum ni.. Masha Allah sgt2 berkesan! Lubang jerawat yg sy dpt lps blik dr umrah dari tahun 2012 trus hilang dlm masa 2 bulan… Kitsui terbaik!!

  15. Akemar

    Bagi kulit yang ada jeragat yg mana sesuai

    terima kasih

    • geminibeautystore

      hi dear untuk kulit jeragat amalkan sc mixberries jika sis tiada alahan seafood . tetapi jika sis ada alahan sesuai consume sc oxidant 🙂

  16. aisahsalim (verified owner)

    thick tapi senang serap. bau pun nice sangat. Tone kulit pun makin sekata;on of ‘my beauty holy grail’

  17. Noor Azliza Aziz (verified owner)

    Baru seminggu guna serum…kulit dah rasa lembut gitu..

  18. hisyam

    yang ni boleh menghilangkan parut jerawat x… camna cara nak gunakan yr.. tq

  19. hisyam

    blh tak terangkan penggunaannya saya nak tahu.. sbbnya dekat bawah mata ada sedikit kesan jerawat…blh tak ianya kena dikawasan tersebut

  20. aisyahzainor

    produk terbaik..harga berpatutan .

  21. FADILATUL RAHMAH BINTI MAHFOL (verified owner)

    dh fall in love dgn kitsui lps cuba mcm2 produk tp xsesuai dgn kulit..hbs 1 set kitsui mmg nmpk perubahannya..jerawat ssh nk naik..kulit dh xbrmnyak mcm dulu…lepastu beli lg 1 set…second buy ni beli 1 set dpt 1 set…so skrg dh total guna 3 set…xmau try lain dh..xlama lg masuk set ke 4..dan serum ni pki mse guna set kali ke 3..alhamdulillah…serum dh try..bb cream pun try..mask..scrub pun sudah..mmg ok sgt..kulit dh xbrjerawat,kurg sgt brmnyak…next produk nk try glow sakura pulak..hehe

Show only reviews in English (20)

Add a review

Your email address will not be published.

Similar Products

Try out these KITSUI products too!