Korean White Toning Pink – Acne & Oily Skin

(2 customer reviews)

RM28.80

BRAND : KITSUI SKINCARE

PRODUCT : KOREAN WHITE TONING LOTION – PINK (ACNE & OILY SKIN)

KEY INGREDIENT : ALLANTOIN , WILLOW BARK

Pengurangan Kadar Whitehead dan Blackhead Apabila Menggunakan KITSUI KOREAN WHITE – PINK (ACNE & OILY SKIN)

Masalah whitehead dan blackhead memang stress.

Tapi jangan risau, sebab KITSUI KOREAN WHITE SKINCARE – PINK boleh membantu mengurangkan kadar whitehead dan blackhead pada kulit wajah. Bagaimana?
.
Ini kerana bahan yang terkandung seperti Witch Hazel mengandungi anstringent atau sebatian yang membuatkan sel-sel kulit dan liang pori untuk mengecil.

Apabila liang pori mengecil, ia menolak segala sebum, minyak dan kotoran untuk keluar dari kulit, dan dari situ ia memaksa whitehead dan blackhead anda untuk keluar dari liang pori anda.

 

  • Rawat ekzema, jerawat dan juga luka bakar.
  • Merawat bintik hitam.
  • Membersih liang pori yang kotor akibat persekitaran.
  • Menghalang jerawat dari membentuk.
  • Penyembuhan kulit dan meremajakan kulit.
  • Mengurangkan masalah pori terbuka.
  • ACNE & OILY SKIN TONER

    • Toner adalah penting untuk digunakan selepas pembersih (cleanser) tambahan pula menggunakan toner yang unik dari korean White Toner acne & oily skin kerana ia direka khas untuk masalah kulit berminyak dan kulit jerawat.

     

    • Kebaikan willow bark dalam toner adalah bagus untuk membersihkan minyak dan kotoran pada muka dengan lebih mendalam selepas pembersihan muka. Ia berfungsi untuk merawat pori dengan cara meresap jauh ke dalam kulit dan membersihkan liang kulit/pori yang kotor akibat persekitaran di sekeliling kulit. Maka dapatlah ia menghalang jerawat dari membentuk.

     

    • Bahan Vitamin E yang digunakan dalam formula ini adalah untuk memerangi jerawat kerana toner ini direka untuk kulit jerawat dan berminyak berlebihan. Ia mempunyai sifat seperti anti-oksidan, penyembuhan kulit dan mengembalikan keremajaan kulit .

    ALLANTOIN

    Allantoin adalah produk unik yang terbuat dari sebatian nitrogen yang terbentuk secara semula jadi daripada organisme, baik bakteria,haiwan,dan juga tanaman.
    Allantoin umumnya diperoleh dari tumbuh-tumbuhan. Diantaranya ialah comfrey, chamomile, benih gandum, lobak,serta bearberry.

    Kebaikan allantoin untuk kulit normal dan kering:

  • Mempercepat penyembuhan luka akibat dari radang jerawat.
  • Mempercepat proses pertumbuhan sel.
  • Melindungi permukaan kulit dari sinaran UV matahari.
  • Mengawal lebihan minyak pada kulit akibat persekitaran.
  • Melembapkan & Melembutkan kulit
  • Merawat segala jenis kemerahan seperti dermatitirs, ekzema, jerawat dan juga luka bakar
  • Meningkatkan Kandungan air matriks ekstraselular pada kulit

  • WILLOW BARK

    Kebaikan Willow Bark untuk jerawat dna kulit berminyak:

  • Miliki kandungan kimia dan mineral
  • Anti Radang (Anti-inflamatory).
  • Miliki Sifat Anti Penuaan Dini yang Alami.
  • Kaya Antioksidan.
  • Antibakteria.
  • Penggunaan Willow Bark Mampu Kurangi Breakout.
  • Membersihkan pori wajah
  • 2 reviews for Korean White Toning Pink – Acne & Oily Skin

    1. asmahwati

      Pengalaman sy guna kitsui skincare ni bermula awal bulan ni…selama beberapa tahun kulit muka sy breakout, jerawat sana sini, dh try guna byk produk lain, smua xjadi..mulanya sy was2 nk try produk kitsui skincare ..tp sy tabahkn hati, & berhasrat ni kali terakhir sy minum mencuba, alhamdulillah…menjadi, kulit mukaa x berminyak, jerawat dh kecut, tona muka sekata…yg pntg dh x breakout mcm dlu…sy plg suka sbp kulit berminyak dh xde….

    2. JEE

      sangat menyerlah dan keberkesanannya sangat nampak dan sangat sangat bagus !!. Dulu muka saya blackout teruk !! Jerawat, jeragat kusam, parut jerawat bersepah dan saya mula try pakai PRODUK KITSUI SKINCARE nih . Mula mula saya pakai tak nampak sangat kesan dia, and bulan depan pulak saya beli lagi 2 kotak, selepas saya mencuba KITSUI SKINCARE alhamdulillah kulit muka nih cerah sangat , jerawat pun hilang, parut jerawat semakin pudar.. Sekarang pun dah rasa dah putih . Memang bahagia tengok muka sekarang . Ramai dah tegur muka nih “Eh dah lawalah sekarang, kau pakai apa?

    Add a review

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

    You may also like…

    Close Menu
    ×

    Cart