Kebaikan Asthaxanthin – Kitsui Generation 3 colla

Astaxanthin adalah sejenis karotenoid yang terdapat dalam persekitaran semulajadi. Karotenoid adalah pigmen yang sering dikaitkan dengan sayur – sayuran . Jenis yang paling biasa adalah beta-karoten yang boleh didapati di lobak merah dan lycopene dalam tomato , dan telah terbukti mengandungi antioksidan . Dikenali sebagai pigmen merah, Astaxanthin adalah salah satu karotenoid yang mempunyai kemampuan semula jadi untuk menentang kesan negatif radikal bebas atau oksigen aktif. Pigmen merah ini juga terdapat dalam pelbagai jenis kehidupan marin, termasuk salmon , bream laut, telur salmon, udang dan rumpai laut merah. Astaxanthin telah membuktikan kesan antioksidan yang boleh mengurangkan tahap oksigen aktif dalam badan. Adalah dipercayai bahawa Astaxanthin dapat menghalang pembentukan oksigen aktif yang menyebabkan sel-sel kulit tidak berfungsi normal, sehingga mempercepatkan proses penuaan.

Astaxanthin diketahui mempunyai 10 kali kandungan antioksidan dari beta-karoten yang terdapat dalam wortel, 100 kali Vitamin E dan 1,000 kali lebih kuat daripada CoQ10.

Astaxanthin adalah antioksidan yang paling kuat yang pernah ditemui di Alam.

Astaxanthin juga dipercayai berkesan dalam meremajakan sel kulit melalui keupayaannya untuk menyekat oksigen aktif pada kulit yang terdedah kepada cahaya ultraviolet, yang boleh menyebabkan kedut dan proses lain yang berkaitan dengan penuaan. Astaxanthin mengandungi manfaat lain yang sangat berkesan dalam mengekalkan kelembapan.

Kitsui generation 3 mengandungi asthaxanthin yg sgt berkhasiat utk kulit anda.

kolagen terbaik