Frequently Asked Questions

Q01: Kalau ada ambik jamu…jarak masa nk ambik produk kitsui?
A: Oh tak kisah sis. Sis Cuma jarakkan masa sekiranya sis ada minum detox dan ubat doktor. Kalau jamu dan herbs memang ok sis. Semua produk memang natural jadi ok je. Jgn risau.
Q02: Adakah produk Kitsui akan mengurangkan selera makan? Sbb sy x nk kurus kn badan.. klu boleh nak maintain or tmbh sket berat badan?
A: Tidak. Produk Kitsui tidak akan menambahkan berat badan atau menguruskan badan, produk Kitsui cuma akan menyihatkan KULIT.
Q03: Berapa ml air diperlukan utk satu sachet?
A: Biasa Kami guna 150ml air suam, goncang dan minum sebelum tidur.
Q04: Brp ml pngambilan air utk mix Korean white & mixberries ni ?
A: Sila guna 200ml air tq sis
Q05: Sy nk ada mslh nk buang, tp mse yg sama kulit sy kusam. *sy ada mslh berat bdn dan payah nk membuang. Produk mne yg ok?
A: Hi sis ok kalau begitu sis perlu guna Kitsui belly loss fiber untuk membantu masalah Berat badan sis dan juga masalah pembuangan sis yg tidak konsisten. Minum Kitsui belly loss sebelum makan malam. Dan minum Kitsui generation collagen untuk KULIT yg Kusam minum selepas Sarapan pagi sis. Gabungan ini pasti akan bantu sis
Q06: Xde mslh ke, klu mkn dua PRODUK skligus?
A: Memang tak de masalah sebab produk kami semi natural. Jadi kalau makan 4 dalam sehari pun ok.
Q07: Boleh tau x..care pengambilan belly lipo n replacement meal?
A: Hi sis selamat pagi sis boleh ganti lunch sista dengan Kitsui meal replacement dan sebiji epal dan pisang, dan minum Kitsui belly loss sebelum makan malam.
Q08: Klu nk hilangkan parut n cerahkan kulit..apa yg perlu I amik?
A: Hi sis untuk cerahkan parut dan cerahkan KULIT baik sis Guna Kitsui whitenin bb dan jika sis nak kesannya lebih cepat sis boleh tambah Kitsui Korean White minum kedua dua campur dan goncang dan minum sebelum tidur.
Q09: Dia mmg berketul ke ?? Guna air panas boleh kan ??
A: Sis perlu goncang sebelum minum kalau ada shaker boleh guna kalau tak sis boleh guna mineral botol.
 Sis jgn guna air panas ye, air suam atau air biasa pun okay. Kalau tak goncang memang ketul.
Q10: Untuk lelaki ada tak?
A: Ada sis. Semua produk kesihatan untuk kecantikan semua boleh diguna oleh kaum Lelaki. Cuma Kitsui puraria buxz up dan Kitsui Women’s Secret yg tidak sesuai untuk Lelaki
Q11: Dye mnum brpe kotak bru nmpk prubhan sis?
A: Hi sis ada yg nampak kesan dalam 3-4 hari. Ada yg perlu tunggu dua bulan untuk nampak kesan. Tapi majoriti dalam 14-18 hari sis.
Q12: Hai. Saya ada masalah parut jerawat dan kulit gelap serta kusam. Produk mana yang perlu saya consume?
A: Hi, sis ada allergic dengan seafood? Kalau tidak ada sis boleh guna Kitsui generation collagen dan Kitsui whitenin bb. Minum selang seli setiap malam sebelum tidur sis.
Q13: Saya ada sejarah cyst semasa hamil..blh k ?
A: Hi sis baik dapatkan pendapat Pakar doctor sis sebelum sis bercadang untuk memulakan produk kesihatan.
Q14: Kalau saya amek whitenin bb pg lps breakfast, leh amek belly loss lepas berapa jam ye ? Sebab saya nak buang malam?
A: Hi sis kalau begitu sis perlu ambil belly loss selepas Sarapan pagi dan Kitsui whitenin bb sebelum tidur.
Q15: Sy dh try kitsui stemcell mixberries n Korean white..n sye mixkan dua2 tu skali..dalam masa yg sama sye teringin nk try whitenin BB.. Boleh bagi time utk minum semua ni..bolehh ke klaw mix2 kan mcm tuu. Im confused..?
A: Hi sis, sis boleh minum Kitsui stemcell mixberries selepas Sarapan pagi dan Kitsui whitenin bb campur Kitsui Korean white sebelum tidur. Pastikan sis goncang sebelum minum.
Q16: Boleh Guna air panas ?
A: Jgn Guna air panas , baik Guna air suhu bilik biasa tapi kena goncang kalau tidak akan ketul ketul.
Q17: Hi. Nak tnya, bila masa yg sesuai utk consume royal lipo trim and belly loss bila puasa ye?
A: Best minum Kitsui royal lipo masa sahur masa sahur. Dan kitsui belly loss masa buka puasa .
Q18: Skrg tgh consume belly loss fiber, blh ke klo sy nk ambk collegen untuk muka pulak?
A: Hi sis , boleh sis perlu minum Kitsui belly loss malam dan Kitsui generation collagen selepas Sarapan pagi.
Q19: Hai… generation kalau ada alahan seafood ok x minum?
A: Hi sis , memang sis tak sesuai minum kolagen , sekiranya sis ada allergic dgn seafood sis tidak boleh minum mana mana product collagen sebab ini Akan menyebabkan lebih byk Bintik Bintik dan jerawat tumbuh dipermukaan muka . Jadi Cuma KITSUI WHITENIN BB yg boleh sis minum untuk mereka yg ada allergic dengan seafood kerana Kitsui whitenin bb tiada kandungan collagen dan cuma ada kandungan ekstrak oren yg tinggi.
Q20: Hii, sy bru beli whitening bb dgn Korean white. Boleh consume sekali kan?Campur dua2 mkn before tidur. Boleh x kalau sy nak consume belly loss fiber sekali?
A: Hi sis boleh campurkan kitsui whitenin bb dengan Kitsui Korean white. Boleh minum sebelum tidur tapi kalau sis nak minum Kitsui belly loss makan masa berlainan. Minum kitsui Korean white dan whitenin bb after breakfast dan kitsui belly loss sebelum tidur
Q21: Wanna check why when mix the Korean white with drinks dia ketul-ketul?
A: Sis perlu goncang sebelum minum kalau tidak memang ketul ketul.
Q22: Macamana cara minum jika I ambil Kitsui belly loss , stemcell , whitenin dan puraria ?
A: Kalau sis ada ambil Kitsui belly loss , selalunya kena selang masa . Sila ambil detox sebelum makan malam , Kitsui stemcell dan Kitsui whitenin bb selang selang selepas Sarapan pagi dan Kitsui puraria selepas Sarapan pagi.
Q22: Hai,selamat pagi boleh tolong saya suggestkan untuk parut jerawat.jeragat..Saya peniaga,selalu dibawah cahaya matahari..?
A: Hi sis selamat pagi , kalau begitu sis perlu Guna Kitsui mixberries stemcell . Produk ini dapat lindungi sis Dari pancaran matahari yg Bahaya. Kitsui generation collagen boleh bantu sis untuk hilangkan parut . Kalau sis ada allergic dengan seafood maka sis boleh tukar ke kitsui whitenin bb drink.
Q23: Hye. Apa ye produk kitsui yg sesuai untuk haluskan pori2 muka?
A: Hi sis untuk mengecilkan pori pori , sis perlu minum Kitsui Whitenin bb dan Kitsui generation collagen . Sis minum selang seli . Minum 1 sachet sebelum tidur
Q24: Blh guna air sejuk or air masak sahaja?
A: Guna air sejuk air masak pun ok tapi pastikan goncang sebelum minum kalau tidak susah nak larut sebab kandungan collagen tinggi.
Q25: Perlu minum air masak berapa liter sehari? Sbb kebykan produk kurus or pemutih tidak menggalakkan minum minuman berkaifen or bergas.
A: Perlu minum 1-3 liter air sehari, dan memang tidak digalakkan minum kopi, sebab kopi mempercepatkan proses penuaan.
Q26: Kalau berhenti minum ada affect tak?
A: Tiada effect apa apa kalau berhenti minum, boleh berhenti minum bila-bila masa.
Q27: Ada kesan sampingan tak utk org yg lepas buat operation utk hempedu (sbb ada batu karang)?
A: Admin cadangan supaya sis bertanya dan consult dengan doctor, boleh beri informasi kepada doctor bahawa produk kitsui adalah 100% botani.

AVAILABLE AT THE LEADING PHARMACEUTICAL STORE

806, Block A, Level 8, Phileo Damansara 1,
No.9, Jalan 16/11, Off Jalan Damansara,
46350 Petaling Jaya, Selangor

+6 03-7666 1129

gemini88beauty@yahoo.com

806, Block A, Level 8, Phileo Damansara 1,
No.9, Jalan 16/11, Off Jalan Damansara,
46350 Petaling Jaya, Selangor

+6 03-7666 1129

gemini88beauty@yahoo.com