Bagaimana untuk menghapuskan beg mata – produk Kecantikan

Adakah anda mengalami beg mata atau bulatan gelap di sekitar mata anda? Kedua-duanya adalah kesan alami penuaan, tetapi juga boleh disebabkan oleh kurang tidur, alergi, dan tabiat tertentu yang menyebabkan penyetempatan air. Beg mata adalah salah satu masalah kosmetik yang boleh membuat orang kelihatan letih atau kurang bersemangat. Ketahui cara meminimumkan penampilan beg mata dengan kaedah yang cepat, strategi jangka panjang dan penyelesaian kosmetik kekal. Produk Kecantikan

1.Minum banyak air. Beg mata biasanya disebabkan oleh penyetempatan air kerana kepekatan garam yang tinggi di kawasan tersebut. Anda boleh bangun dengan beg mata selepas sesi makan malam penuh makanan masin atau menangis; apa pun pun, sama ada makanan atau air mata, garam boleh menarik air ke wajah anda dan menyebabkan air ini berkumpul di bawah matamu.

  • Buang garam yang berlebihan dari badan anda dengan minum air. Elakkan makanan masin.
  • Elakkan minuman yang boleh menyebabkan dehidrasi, seperti kopi dan alkohol.

2.
Tekan mata anda dengan sesuatu yang sejuk. [1] Anda mungkin pernah mendengar bahawa meletakkan timun boleh membantu mengeluarkan beg mata, tetapi apa yang benar-benar penting di sini ialah suhu yang menenangkan di kawasan beg mata anda. Secara kebetulan, timun adalah alat yang tepat, timun mempunyai bentuk yang sempurna, saiz dan tekstur untuk menangani beg mata, jadi sediakan kepingan kecil – pastikan anda menyejukkannya ke dalam peti sejuk.
Sekiranya anda tidak mempunyai timun, basahkan beberapa beg teh dan simpan dalam peti sejuk atau peti sejuk sebelum anda meletakkannya di mata anda. Gunakan teh yang menghiburkan, seperti teh chamomile atau peppermint, supaya anda juga mendapat kesan aromaterapi pada masa yang sama.

2.
Gunakan penutup. Titik di sini adalah make-up. Penggunaan make-up adalah penyelesaian yang paling berkesan dan cepat untuk menutup beg mata dan lingkaran hitam. Menggunakan solekan hak boleh mengurangkan penampilan beg mata dan membuat anda kelihatan segar sepanjang hari. Ikuti langkah-langkah di bawah:
Gunakan bahan penutup (concealer) yang berwarna dengan kulit anda. Jika beg mata anda gelap, pilih warna dengan tahap yang lebih ringan. Gunakan concealer dengan jari atau bola kapas. Gunakannya dengan lembut menyentuhnya ke kulit anda, jangan gosok concealer ini. Solekan yang anda gunakan akan lebih berkesan jika solekan ini tetap di permukaan kulit anda.
Teruskan menggunakan serbuk untuk mengekalkan pengambilan untuk berlangsung sepanjang hari. Gunakan serbuk matte dan berus merah untuk memohon serbuk di bawah mata anda.

3.
Gunakan teabag. Kandungan tanin dalam teabags kadang-kadang boleh mengurangkan kantung mata.
Bawa air mendidih dan letakkan dua buah teh di dalamnya.
Gerakkan teh ke atas dan ke bawah sehingga ia diserap dengan teliti.
Ambil teh dan sejukkan teh di atas pinggan. Anda boleh menutup muka, hidung dan mata anda dengan tuala kertas jika anda mahu. Letakkan satu beg teh yang telah digunakan di atas setiap mata anda. Biarkan tubuh anda berehat selama beberapa minit.
Selepas itu, buang beg teh. Semoga kaedah ini dapat membantu beg mata anda tidak kelihatan bengkak pada mulanya apabila anda melihat di cermin.

4
Rawat alergi anda. Selalunya beg mata adalah tindak balas alergi yang menyebabkan keradangan muka. [2] Oleh kerana kulit di sekitar mata anda lebih kurus daripada kulit di bahagian lain badan anda, cecair akan berkumpul di kawasan itu dan membuat kulit menjadi membengkak.
Gunakan ubat alergi untuk debunga dan lain-lain jenis alergi yang bermusim. Beli ubat secara over-the-counter atau dapatkan preskripsi dari doktor anda.
Jauhi sumber alergi, seperti bunga, debu, atau haiwan. Pastikan rumah anda sentiasa bersih dan basuh kain dengan kerap.

5
Tukar posisi tidur anda. [3] Orang yang tidur di perut mereka atau di pihak mereka mempunyai risiko yang lebih besar untuk membangunkan beg mata, kerana kedua-dua jawatan ini menjadikan cecair berkumpul di bawah mata pada waktu malam. Orang yang suka tidur di sebelah mereka juga mungkin sedar bahawa beg mata di sisi tempat mereka tidur biasanya lebih besar daripada beg mata di sisi lain.
Cuba tidur lebih kerap di belakang anda. Anda mungkin sukar untuk menukar tabiat tidur anda pada mulanya. Cuba tambah bantal untuk kedua-dua belah badan supaya anda lebih mudah tidur di belakang anda.
Gunakan bantal kedua di bawah kepala anda jika anda terbiasa tidur di belakang anda. Dengan menghalang kepala anda sedikit bengkok, cecair tidak akan berkumpul di bawah mata anda pada waktu malam.

6
Berhati-hati dengan muka anda. Kulit muka, terutamanya kulit di kawasan di bawah mata, nipis, rapuh, mudah rosak dan lemah. Ini boleh menyebabkan beg mata yang lebih besar. Gunakan kaedah di bawah untuk menjaga kulit di bawah mata anda dengan berhati-hati:
Jangan tidur dengan solek.

Berhati-hati dengan muka anda. Kulit muka, terutamanya kulit di kawasan di bawah mata, nipis, rapuh, mudah rosak dan lemah. Ini boleh menyebabkan beg mata yang lebih besar. Gunakan kaedah di bawah untuk menjaga kulit di bawah mata anda dengan berhati-hati:
Jangan tidur dengan solek. Unsur kimia dalam solek boleh merengsakan mata pada waktu malam. Cuci muka sebelum tidur, ini penting untuk merawat kebersihan muka.
Basuh dan keringkan muka anda dengan lembut. Menggunakan lulur muka dan lap dengan tuala boleh melemahkan zarah kulit di sekeliling mata anda. Gunakan remover solek mata untuk membersihkan solekan perlahan, kemudian bilas muka anda dengan air beberapa kali dan sapukan tuala lembut untuk mengeringkannya.
Melembapkan wajah anda setiap malam. [4] Pastikan muka anda, terutamanya di kawasan sekitar mata anda, mendapat kelembapan yang cukup untuk membantu mengekalkan kulit anda elastik dan kuat. Gunakan losyen atau minyak pelembab setiap malam sebelum tidur.
Gunakan pelindung matahari setiap hari. Cahaya matahari boleh menipis kulit di sekeliling mata supaya kulit menjadi lebih rapuh. Pastikan anda melindungi kulit anda setiap hari, walaupun di musim sejuk.

8
Tukar corak pemakanan anda. Makan malam yang agak masin dengan beberapa cawan koktel tidak buruk jika anda melakukannya sesekali, tetapi jika ini adalah kebiasaan anda sehari-hari (makan makanan masin dan minum alkohol), akan ada kesan kekal pada beg mata anda.

Menemui air di kawasan muka selama bertahun-tahun boleh menyebabkan beg mata anda berkembang selamanya. Untuk mengelakkan ini, anda boleh:
Mengurangkan kandungan garam dalam hidangan setiap hari. Kurangkan separuh atau bahkan sepenuhnya – anda akan terkejut bahawa makanan masih boleh dirasakan dengan baik tanpa garam tambahan. Kurangkan garam yang anda gunakan semasa memasak dan hindari garam sepenuhnya semasa makan malam, kerana badan anda tidak akan mempunyai masa untuk mengimbangi pengambilan sebelum tidur.

Kurangkan pengambilan minuman beralkohol. Alkohol boleh menyebabkan penyetempatan air, jadi lebih kurang anda meminumnya, beg mata yang lebih kecil pada waktu pagi. Minum jumlah air yang sama pada malam yang anda minum alkohol. Cuba berhenti minum alkohol pada waktu malam pada waktu malam sebelum tidur.

Petua mata

Tambah 2 sudu (jangan gunakan sudu plastik) ke dalam peti sejuk selama kira-kira 15 minit. Keluarkan dan letakkannya di atas mata anda, dengan sudu menghadap ke bawah. Tutup mata secepat sudu diletakkan. Biarkan sehingga sudu hangat lagi.

Tidur lebih lama. Berhenti menonton pertunjukan lewat malam atau bermain di iPad anda. Selepas seminggu melakukan ini, anda akan melihat perbezaan sebenar.

Elakkan daripada minum banyak air sebelum tidur, kerana cecair yang ada akan berkumpul di bawah mata anda apabila anda tidur.

Membekukan blok ais. Kemudian letakkannya di atas mata menggunakan tuala nipis.

Bernafas dengan mendalam. Kekurangan oksigen boleh menyebabkan beg mata gelap.

Atau last last nak cepat dan senang consume kitsui sc mixberries & kitsui whitening bb